Megjelent a Bolyki Tamás Quartet első albuma, a GPS!

Tamás 2019-ben mutatta be először “Expose” című dalát zenekarával a magyar jazz közönségének a Jazz Combo verseny keretein belül. A dallal elnyerte a “legjobb kompozíciónak” járó díjat, és nem sokkal a verseny után már egy egész albumon dolgozott a Bolyki Tamás Quartettel, aminek később a GPS címet adta. Tamás a tematikus albumokban hisz: a “GPS” az útkeresésről szól, minden dalhoz egy-egy életszakasz dilemmája, vagy éppen megoldása követhető.

Néhányat kiemelve: az első dal (az “Expose”) mindennek a kezdete, ez volt az első saját szerzeménye Tamásnak, amit kiadott a kezéből, ezzel a dallal alakult meg a Bolyki Tamás Quartet. A “Nagymező utca” című dal szövegét Bolyki Sára írta, a Bartók Konzervatóriumban töltött éveit idézi fel, és egyben azt az érzést, amikor bizonyos helyszínek számunkra már nem csak épületek, parkok, kávézók, hanem az ezekhez kötődő emlékek összessége. A „Left Behind (amit a “Rejts most el” című keresztény ének inspirált) intim zeneiségéhez Tamás ezt a gondolatot társította: „Megtanultam, elég mindig egyel többször felállni, mint ahányszorelestem, de ezt sokkal könnyebb megtenni, ha van kire felnézni, van, aki segít.”

 

A Bolyki Tamás Quartet tagjai:

Bolyki Tamás – gitár

Gyárfás Péter – zongora

Siklai István – basszusgitár

Fábry Adonisz – dob

 Közreműködik: Bolyi Sára (ének), Parragi Rebeka (ének), Csapó Krisztián „KRIZ”(pozan), Sebestyén Patrik (trombita) és Stencli Tamás (szaxofon)  

 

Jó zenehallgatást kívánunk! 

Bolyki Tamás Quartett: GPS 

  1. Expose (Bolyki Tamás Quartet)
  2. Follow That (Bolyki Tamás Quartet)
  3. Nagymező utca (Bolyki Tamás Quartet ft. Bolyki Sára)
  4. Look up (Bolyki Tamás Quartet)
  5. Left Behind (Bolyki Tamás Quartet ft. Sebestyén Patrik)
  6. Future Real (Bolyki Tamás Quartet ft. Sebestyén Patrik, Stencli Tamás, KRIZ)
  7. Akarok én (Bolyki Tamás, Parragi Rebeka)