Megvannak az idei Szikra-díj jelöltek!

A szakmai zsűri idén is öt pályaművet jelöl kategóriánként, a közönségszavazás április 15-én indul. 

 

2016 óta kerül megrendezésre a keresztény könnyűzenei élet legrangosabb szakmai eseménye, a Szikra-Díjátadó Gála. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása. 

 

A díjra hat kategóriában lehet beadni pályamunkákat, melyek közül a szakmai zsűri választja ki a legjobb ötöt, majd a nyertest. Ezeken kívül egy közönségdíj és egy életműdíj is kiosztásra kerül.

 

A Szikra-Díj szakmai zsűrijének tagjai: Horváth Gergely (rádiós szakember – zsűrielnök), Bolyki György (zenész, producer), Gável Gellért (zenész), Lackfi János (költő), Madarász Isti (rendező) és Mező Misi (zenész), valamint a meghívott külsős vendég tag, Herold Péter (zenész).

A zsűri által kiválasztott legjobb öt produkciók a https://szikraprojekt.hu/a-dijrol/kozonsegszavazas/ weboldalon meghallgathatók. 

A Szikra-díj kategória nyertesei egy koncertfilm keretében kerülnek kihirdetésre, április 30-án. 

Minden kategória győztese automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021. évben. A legjobb ötbe bekerült harminc produkció meghívást kap a Szikra Akadémia programjába, melynek keretében anyagi és szakmai segítséget kapnak Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programja révén.

 

Kontakt, bővebb információ: 

Dobozi Szandi

06706054624

szandi.dobozi@gmail.com